پایگاه تخصصی زنبور عسل ایران

اولین پایگاه تخصصی در حوزه صنعت زنبورداری: حاوی آخرین اخبار،مقالات،دانستنیهای عمومی و تخصصی،انجمن پرسش و پاسخ،گالری تصاویر و نک

پایگاه تخصصی زنبور عسل ایران

اولین پایگاه تخصصی در حوزه صنعت زنبورداری: حاوی آخرین اخبار،مقالات،دانستنیهای عمومی و تخصصی،انجمن پرسش و پاسخ،گالری تصاویر و نک

سویا و زنبور عسل

گیاهی است یک ساله، از خانواده بقولات، دارای برگ ای بیضوی، سبز رنگ و نوک‌تیز، ساقه پر شاخه و پیچک در انتهای هر شاخه.

 میوه به شکل غلاف و لوبیا که در هر غلاف چند دانه وجود دارد و رنگ دانه‌ها بر حسب رقم آن سیاه، سفید، زرد، خاکستری، لاجوردی و خالدار است.

مبدأ این گل کشور چین است که در آن به صورت وحشی به وفور می‌روید. اهمیت این گیاه به خاطر دانه‌های آن است که از لحاظ روغن و پروتئین بسیار غنی است.


اطلاعات زنبورداری

این گیاه شهد و گرده متوسط و عسل روشن تا کهربایی رنگ استحصال می‌شود. این گیاه در تابستان گل می‌دهد و گل‌های آن 3 تا 4 هفته دوام دارند.

عسل سویا دیر رس می‌کند و دارای عطر و مرغوبیت خوبی است.

متأسفانه سمپاشی روی این گیاه به وفور انجام می‌شود و لذا باید بین زنبورداران و کشاورزان هماهنگی‌های لازم به عمل آید تا زنبورداران دچار مشکل نشوند. کشاورزان باید بدانند که وجود کندوهای زنبورعسل در فصل گلدهی سویا در مزارع آنها باعث گرده‌افشانی کافی و افزایش بسیار قابل توجه محصول قابل برداشت آن‌ها می‌شود و لذا به نفع آن‌ها است که مزرعه سویای آنها بدون زنبورعسل دوره گلدهی را تمام نکند.