X
تبلیغات
چهره بلاگ

پایگاه تخصصی زنبور عسل ایران

زنبورداری؛ صنعتی با سرمایه‌گذاری اندک

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان همدان به افراد فاقد شغل پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه زنبورداری نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی ندارد، بنابراین می‌توانند با حداقل سرمایه کار در این عرصه را آغاز کنند.

زنبورداریمعاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان همدان به افراد فاقد شغل پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه زنبورداری نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی ندارد، بنابراین می‌توانند با حداقل سرمایه کار در این عرصه را آغاز کنند.Read More

نظرپور افزود: افزایش کلنی‌ها و تعداد زنبورداران جزء برنامه‌های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان است.

وی ادامه داد: از یک هزار و 931 نفر زنبوردار، 93 نفر بی سواد و مابقی دارای تحصیلات هستند به طوریکه 150 نفر از آنان دارای مدرک لیسانس و از این بین نیز حدود 100 نفر دارای مدرک مرتبط هستند.

نظرپور همچنین با بیان اینکه زنبور شدیدا وابسته به طبیعت است و از وضعیت جوی آن تبعیت می‌کند، تصریح کرد: وجود گرد و غبار سبب از بین رفتن قدرت ردیابی زنبور می‌شود، به طوری که نمی‌توانند کلنی‌های خود را پیدا نمی‌کنند و بیراهه می‌روند، بدین ترتیب تلف می‌شوند و همین امر باعث کاهش جمعیت زنبورها می‌شود.

وی بیان کرد: سال گذشته خسارتی از بابت گردو غبار گزارش نشده است، اما سال 89 بیشترین خسارت به زنبورداران وارد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان همدان عنوان کرد: مناطق مختلف استان همدان در 6 ماهه اول سال مستعد پرورش کلنی‌های زنبور است و برای نیمه دوم سال باید اصولا زنبورداران کلنی‌های خود را به مناطق گرمسیر کوچ دهند.

وی ادامه داد: 20 درصد زنبورداران هر ساله کلنی‌های خود را به مناطق گرمسیر کشور به ویژه استان خوزستان کوچ می‌دهند و بار دیگر اواخر زمستان از آنها محصول می‌گیرند.

نظرپور افزود: 80 درصد دیگر نیز میزانی عسل به عنوان ذخیره برای زنبورها به جا می‌گذارند و عملیات زمستان گذرانی را روی کندوها انجام می‌دهند، چراکه زنبورها به جز عسل نیاز به تغذیه کمکی دارند.

وی در ادامه به دو صورت زنبورداری صنعتی و سنتی اشاره کرد و گفت: زنبورداران صنعتی افرادی با تجربه هستند که تعداد کندوهای در اختیار آنها بالای 100 کلنی است و ابتدای بهار تغذیه تحریکی(بهاره) را برای افزایش تخم‌ریزی زنبورها در کلنی‌ها دارند.

نظرپور اضافه کرد: ملکه آنها هر دو سال یکبار تعویض می‌شود، چراکه قدرت تخم ریزی‌اش پایین می‌آید و کندو ضعیف می‌شود که برای جلوگیری از وقوع این امر و اینکه به کندو اجازه تخم ریزی داده نشود، اصولا کندو به سایر استان‌ها و حتی در خود استان کوچ داده می‌شود.

وی با بیان اینکه زنبور موجودی است که با کوچ زنده و اقتصادی خواهد بود، اظهار کرد: مدیریت کندو در این بخش اعمال می‌شود، به طوریکه میزان برداشت بالای 20 کیلوگرم است و بر اساس نوع گیاه، فصل، وضعیت منطقه و حتی روش استخراج و بسته بندی متفاوت است.

نظرپور عنوان کرد: زنبورداران صنعتی کلنی‌های خود را در بهار و پاییز با شکر و آب تغذیه می‌کنند که به تغذیه خود زنبور می‌رسد و تاثیری در عسل‌شان ندارد.

وی ادامه داد: شربت از ضروریات حرفه زنبورداری است و باید در بهار فصل تخم ریزی و پاییز پس از برداشت عسل زنبورها تغذیه شوند.

نظرپور بیان کرد: تعداد کندوهای زنبورداران سنتی کم است چراکه شغل دوم آنها محسوب می‌شود و تجربه شان در این زمینه کم است و با توجه به اینکه تغذیه کمکی بهاره و پاییزه برای تحریک تخم ریزی نمی‌دهند بنابراین دخالتی در افزایش میزان برداشت نخواهند داشت.